Gamyba

UAB „Rivona“ priklauso konservų, pieno, kulinarijos, konditerijos, mėsos perdirbimo ir gamybos padaliniai Alytuje, Kėdainiuose ir Šilalėje.

Alytaus konservų ceche gaminami padažai, garstyčios, vaisiniai džemai ir uogienės, daržovių sriubos, vaisių ir daržovių tyrės, dirbtinis medus, užkandos, garnyrai prie silkių, marinuojamos salotos, daržovės ir pievagrybiai, – iš viso apie 90 rūšių gaminių. 2012 metais konservų ceche įrengta nauja daržovių valymo suspaustais garais linija, o 2015 metais buvo sumontuota galinga daržovių pjaustymo mašina. 2013 metais ceche buvo pastatytas modernus, vokiškas virimo katilas, o 2016 metais – naujas vakuminis pilnai automatizuotas virimo katilas. Abu katilai atlieka skirtingas funkcijas ir leidžia stipriai pagreitinti gamybos procesą. 2017 metai buvo atliktas cecho patalpų remontas, įrengti nauji sandėliai, administracinės ir buitinės patalpos.
Alytaus konservų cechas 2018 metais pagamino iš viso 3,4 tūkst. tonų gaminių. Ceche dirba vidutiniškai 45 darbuotojų.
2018 metais Alytaus konservų cecho apyvarta siekė 3,4 mln. eurų be pridėtinės vertės mokesčio.  

Bendrovės „Rivona“ gamybos padalinys – Alytaus pieninė gamina jogurtus, grietinę, pieną, kefyrą, kefyro gėrimą, sviestą, varškę bei varškės sūrius, iš viso virš 70 rūšių pieno gaminių. 2018 metais Alytaus pieninės apyvarta siekė 17,5 mln. eurų be PVM, ji pagamino 19,25 tūkst. tonų produkcijos. Pieninėje dirba vidutiniškai 68 darbuotojai. 2013 metais pradėjęs veikti naujas valgomųjų ledų cechas gamina 38 rūšis ledų. Per 2018 metus šis cechas pagamino 8,21 mln. porcijų ledų ir 77 tonas ledų dėžutėse (po 0,5 kg). 2018 metais pieninėje pradėjo veikti fermentinių sūrių cechas, gaminamas dviejų rūšių puskietis sūris. Pieninė didžiąją dalį savo produkcijos tiekia „Norfos“ prekybos sistemai.

Alytaus konservų cechas ir Alytaus pieninė savo produkciją tiekia ne tik Lietuvos, bet ir Airijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Graikijos, Italijos, Kinijos, Izraelio, Latvijos, Lenkijos, Rusijos ir Vokietijos, Čekijos, JAV, Nyderlandų karalystė rinkoms.

Kėdainių kulinarijos ir 17 parduotuvių cechuose gaminami daržovių, žuvies, mėsos ir miltiniai gaminiai: salotos, mišrainės, užkandžiai, miltiniai patiekalai – apytiksliai 170 rūšių gaminių. Cechas taip pat tiekia rinkai žuvį. 2018 metais buvo pagaminta iš viso 2,5 tūkst. tonų kulinarijos gaminių ir 318 tonos konditerijos gaminių, taip pat patiekta apie 1,24 tūkst. tonų žuvies. Pagrindiniame kulinarijos ceche Kėdainiuose dirba vidutiniškai 100 darbuotojų, o "Norfa" prekybos centrų kulinarijos cechuose – dar apie 65 darbuotojus.

2018 metais prie kulinarijos cecho Kėdainiuose pradėjo veikti duonos kepykla, kuri gamino 9 pavadinimų duoną ir batonus, iš viso apie 110 tonų produkcijos per mėnesį. Į kepyklą buvo investuota 5 mln. eurų, joje veikia dvi pilnai automatizuotos gamybos linijos – batonui ir duonai. Artimiausiu metu bus paleista dar viena - pusiau automatinė sumuštinių duonos kepimo linija. Iki 2019 metų pabaigos kepykla planuoja padvigubinti gamybos apimtis ir kepti 25 pavadinimų duonos produktus.

Kulinarijos cechas yra įgyvendinęs Europos Sąjungos teisės aktų higienos reikalavimus gyvulinės kilmės maistui ir turi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimą realizuoti mėsos gaminius ir pusgaminius „Norfa“ parduotuvėse.

2010 metais UAB „Rivona“ buvo apdovanota Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos padėkos raštu „Už naujų darbo vietų sukūrimą didžiausio nedarbo teritorijose 2010“ (Alytus).

Mėsos perdirbimo padalinys, priklausantis UAB „Rivona“ įmonių grupei yra įsikūręs Struikų km., Šilalės r. 
2016 metais UAB „Rivona“ įsigijo mėsos perdirbimo įmonę, kuri papildė bendrovės gamybinių padalinių eilę. Mėsos perdirbimo padalinyje per mėnesį vidutiniškai  paskerdžiama apie 14 000 kiaulių ir 170 jaučių, taip pat išpjaustoma apie 130 tonų žaliavos. Be to, mėsos gamybos cechas gamina virtą, marinuotą, vytintą, karštai ir šaltai rūkytą produkciją (dešreles, dešras, vyniotinius, kumpelius, lašinius), iš viso virš 70 rūšių gaminių. Per mėnesį pagaminama apie 250 tonų produkcijos.

2017 m. buvo atnaujintos pakavimo linijos, įsigyta nauja gaminių pjaustymo įrangą. Mėsos perdirbimo padalinyje dirba 120 darbuotojų. Pagaminta produkcija realizuojama išimtinai „Norfa“ prekybos sistemoje.

2018 m. buvo įsigytos naujos gamybos priemonės (kimštuvas, dešrelių kabinimo linija, šaldytos mėsos blokų smulkintuvas ir kt.), taip pat, buvo baigta diegti nauja gamybos ir apskaitos sistema. 2019 m. planuojama įsigyti naują kuterį ir paleisti dešrų klipsavimo - kabinimo liniją. Be to, planuojama skerdyklos rekonstrukcija ir modernizacija, kuri padidins skerdyklos našumą, mėsos cecho gamybos apimtis, produkcijos asortimentą, be to, pagerins darbuotojų darbo sąlygas.

Alytaus konservų cecho ir Alytaus pieninės adresas:
Putinų g. 33,
Alytus, LT - 62175
Lietuva

Kėdainių kulinarijos adresas:
Pramonės g. 15
Kėdainiai, LT - 57241
Lietuva

Mėsos perdirbimo padalinys:
Sodininkų g. 3
Struikų k., Šilalės r., LT -  75110
Lietuva

 

Susisiekite:

Savanorių pr. 176, LT-03154 Vilnius 
Tel. +(370) 5 2331181
Faks. +(370) 5 2331182
rivona@rivona.lt